Έλαβα πριν από λίγες μέρες "παραγγελία" από το σχολείο της συζύγου μου για 8 δίκοχα, να τα φορέσουν τα οκτάχρονα φανταράκια στ...

Τα δίκοχα της 28ης Οκτωβρίου

/
1 Σχόλια

Έλαβα πριν από λίγες μέρες "παραγγελία" από το σχολείο της συζύγου μου για 8 δίκοχα, να τα φορέσουν τα οκτάχρονα φανταράκια στη σημερινή γιορτή της σημαίας!
Μου βγήκαν όμορφα θαρρώ κι αποφάσισα να φωτογραφήσω τη διαδικασία, έτσι για να υπάρχει..
Μου παραπονιόταν και το blog οτι το έχω παραμελήσει (όλο με το Μπάλο και την cucina ασχολούμαι λέει!!!) και είπα να το ανεβάσω εδώ, για να...του βουλώσω το στόμα :)


Πάμε να τα φτιάξουμε λοιπόν!Θα χρειαστούμε χαρτί του μέτρου

Κόβουμε ένα κομμάτι με διαστάσεις 100 x 60cm.

Το διπλώνουμε στη μέση της μεγάλης πλευράς

Τσακίζουμε τις άκρες της ενωμένης (διπλωμένης) πλευράς και τις ενώνουμε προς τα μέσα έτσι ώστε να σχηματισθεί ένα τρίγωνο.

Τσακίζουμε το χαρτί που βρίσκεται στο πάνω μέρος 2 φορές και το διπλώνουμε προς τα πάνω έτσι που να καλύπτει το 1/3 των πλευρών του τριγώνου.

Γυρνάμε το χαρτί ανάποδα και διπλώνουμε τις 2 απέναντι πλευρές προς τα μέσα, μέχρι να ενωθούν 

Έτσι!!

Διπλώνουμε και την κορυφή προς τα μέσα. Αν προσέξουμε, παρατηρούμε οτι οι εξωτερικές πλευρές το χαρτιού σχηματίζουν πάλι ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο

Διπλώνουμε τις άκρες τις κάτω πλευράς τώρα προς τα μέσα μέχρι να ενωθούν και να σχηματίσουν πάλι ένα ισοσκελές τρίγωνο.

Διπλώνουμε όλο το ελεύθερο τμήμα τότε προς τα πάνω και το τσακίζουμε εσωτερικά, ώστε να εγκλωβίσει μέσα του τις διπλωμένες πλάγιες πλευρές.

 Το δίκοχο είναι τώρα έτοιμο!!!


Καλή επέτειο του "ΟΧΙ" πατριώτες!!!!


αυτα τα ειδατε;

1 σχόλιο:

Για λέγε...

Related Posts with Thumbnails