Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στη πλατεία του χωριού 28 και 29 Αυγούστου , με θέμα την καλλιέργε...

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΥΜΕΪΚΩΝ: ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

/
2 Σχόλια


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας που πραγματοποιήθηκε στη πλατεία του χωριού 28 και 29 Αυγούστου, με θέμα την καλλιέργεια των κρεμμυδιών της περιοχής μας, του φωτογράφου Χρυσόστομου Γαλαθρή

Οι Σαμιώτες πάντα έτρεφαν και τρέφουν μεγάλη αγάπη για το κρεμμύδι και ιδιαίτερα γι αυτά της περιοχής Βελανιδιάς Κουμεΐκων και Μαραθοκάμπου. 



Τους κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής τους αποκαλούσαν «κριμμδάδις», για τις μεγάλες ποσότητες κρεμμυδιών που καλλιεργούσαν κι εξήγαγαν στα νησιά και τα μικρασιατικά παράλια, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η συγγραφέας Έλσα Χίου στο βιβλίο «Πατριδογευσία» εκδόσεως της εφημερίδας «Χαραυγή».


Οι μνήμες της κρεμμυδοκαλλιέργειας, κυρίως στην περιοχή της "Βελανιδιάς" αναβίωναν με ξεχωριστό τρόπο για πολλά χρόνια στον Μπάλο Κουμεΐκων, όπου ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος διοργάνωνε με μεγάλη επιτυχία «γιορτές κρεμμυδιού».


Φέτος, λόγω covid 19, οι εκδηλώσεις πήραν μια ξεχωριστή μορφή με την ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ που διοργάνωσε την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020 και το Σάββατο 29, από τις 8 το βράδυ, η Κοινότητα Κουμεΐκων και ο Πρόεδρος Γιάννης Ζούμπος υπό την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Σάμου, με δημιουργίες του φωτογράφου Χρυσόστομου Γαλαθρή. Αξίζει να σημειωθεί πως για την εκτύπωση των έργων που παρουσιάστηκαν στην έκθεση, είχε μεριμνήσει η πρ. πρόεδρος ΔΟΠΠΟΝΑΣ, Άννη Ανδρεάδη


Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κος Πανουράκης, ο Αντιδήμαρχος Μαραθοκάμπου κος Βολακάκης Δημήτριος, η περιφερειακή σύμβουλος κα Άννη Ανδρεάδου που βοήθησε τα μέγιστα για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης, ο περιφερειακός σύμβουλος κος Κάρλας, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κουμεΐκων και πρώην αντιπεριφερειάρχης κος Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία στηρίζει την πρόοδο του τόπου μας, ο Πρόεδρος του Νεοχωρίου κος Σταφυλάκης, ο Πρόεδρος των Σκουραιΐκων κος Χατζηχρήστου και ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Δυτικής Σάμου κος Λογοθέτης Στέλιος.


Στην εκδήλωση συμμετείχε ο Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου με τον Διευθυντή πωλήσεων κο Φραντζή, που έδωσε την ευκαιρία στους επισκέπτες της έκθεσης να γευτούν τα εξαίρετα κρασιά του συνεταιρισμού!

Τέλος το παρόν έδωσε ο κος Μάρκου και την δυνατότητα να γνωρίσουν όλοι άλλο ένα τοπικό προϊόν όπως είναι το πολύτιμο και κυρίως ποιοτικό ελαιόλαδο του χωριού μας!

Πλήρες φωτορεπορτάζ στη σελίδα της Κοινότητας Κουμεΐκων από τον Χρήστο Ζούμπο!!



αυτα τα ειδατε;

2 σχόλια:

  1. Ψαχνω να βρω κοκαρι αν μπορει να μου στειλει καποιος αθηνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hi my name is Billy I am in USA And I want to know if I can buy onion seeds samiptila kremidia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για λέγε...

Related Posts with Thumbnails