Καθώς αφήνεις πίσω σου το χωριό των Σπαθαραίων απλωμένο αμφιθεατρικά, να απολαμβάνει την υπέροχη θέα του προς τα νοτιοδυτικά παράλια του ...

ΣΚΟΥΡΑΙΪΚΑ ΣΑΜΟΥ

/
2 Σχόλια
Καθώς αφήνεις πίσω σου το χωριό των Σπαθαραίων απλωμένο αμφιθεατρικά, να απολαμβάνει την υπέροχη θέα του προς τα νοτιοδυτικά παράλια του νησιού και το φουρτουνιασμένο πέλαγος με τα συμπλέγματα των νησιών των κουρσάρων, ένας φοβερός χωματόδρομος για ...γερές αναρτήσεις, μέσα από μια καταπληκτική λασπωμένη διαδρομή, σε φέρνει λίγο έξω από το χωριό των Σκουραιίκων .
Στρέφεις τότε το βλέμμα προς  τη δύση και αντικρίζεις το διπλανό χωριό, τα Κουμέικα, να απολαμβάνει την ηρεμία του βροχερού απομεσήμερου, μέσα στην πάχνη και τις στήλες καπνού από τις αναμμένες στόφες και τα τζάκια.

Το ανήσυχο βλέμμα του Γιάννη, αποτύπωσε στο φωτογραφικό φακό και τη μνήμη τρία κάδρα από τα χωριά της γειτονιάς του Αμφίλλισου στο τέλος του φετινού Χειμώνα και μας τα έκανε δώρο, για να εμπλουτίσουν  τα δημοσιεύματα του παρόντος ιστολογίου.

Τον ευχαριστούμε και για τη συνέπεια και για την προσπάθεια!!!


Τα Σκουραίικα ή Σκουρέικα, τόπος αλλοτινών αποδράσεων μιας παρέας, της δικής μας, που έψαχνε εναγωνίως τρόπο να  "κατοχυρώσει" το πρώιμο έφηβο της ηλικίας, μέσα από τη θολή εικόνα που προσφέρει ένα ποτήρι ούζο σε χώρο δημόσιο. 
Βρίσκαμε έτσι τη λύση στο καφενεδάκι του γειτονικού χωριού, καθώς πρόθυμα προσέφερε τα "πιστοποιητικά" που τόσο είχαμε ανάγκη και μάλιστα περιποιημένα... 
Με κεφτεδάκι, ντομάτα και φρέσκια τηγανητή πατάτα!!!

Ο Νικολός ο δικός μας αγαπημένος καφετζής, μέχρι τότε δεν ενέδιδε στις οινοπνευματούχες παραγγελιές μας και περιόριζε τον ορίζοντα των επιλογών, μεταξύ γκαζόζας Σχοινά και καρυδάτου Χίου.
~*~
Εικόνες και θύμισες που πέρασαν αβίαστα από μπροστά μου, την ώρα που  επεξεργαζόμουν τις λήψεις του αγαπημένου φίλου και ανακαλύπτοντας ξανά, την από παλιά εντοπισμένη δημοσίευση  των παιδιών από το Γυμνάσιο Μαραθοκάμπου με θέμα τον οικισμό των Σκουρεΐκων. 

Πρόκειται για μια εξαιρετική εργασία, αν λάβει υπόψη του κανείς, τα μέσα και τις διαθέσιμες τεχνολογικές δυνατότητες της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου.

Δείτε την!!


αυτα τα ειδατε;

2 σχόλια:

  1. τους Σπαθαραίους τους θυμάμαι -σαν όνομα, μη νομίζεις.. εκείνη την εποχή, όλα, το ίδιο υπέροχα μου φαινονταν!
    εξαιρετική δουλειά όντως, οι φωτογραφίες..

    ειδες πόσο κοντά ειναι οι αναμνήσεις μας τελικά;
    μόλις ένα, κλικ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα "κλικ" ανατολικά, στον πανέμορφο τόπο!!!!!!
      Υπέροχα όλα ;)
      Φιλιά

      Διαγραφή

Για λέγε...

Related Posts with Thumbnails