Ιδιαίτερο και φορτισμένο συναισθηματικά το φετινό ημερολόγιο, ελπίζω και εύχομαι να μας κρατήσει καλή παρέα τη δύσκολη χρονιά που έρχεται. ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2011

/
2 Σχόλια
Ιδιαίτερο και φορτισμένο συναισθηματικά το φετινό ημερολόγιο, ελπίζω και εύχομαι να μας κρατήσει καλή παρέα τη δύσκολη χρονιά που έρχεται.

Η φωτογραφία απεικονίζει το σχολείο του χωριού προπολεμικά. Πέρα από το μεγάλο πλήθος των παιδιών της εποχής που πήγαινε να μάθει γραφή και ανάγνωση, από τους 2 δασκάλους, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ενδυματολογικό μέρος της υπόθεσης. Προσέξτε ιδιαίτερα, τα παιδιά που κάθονται κάτω αριστερά και δώστε προσοχή στα "παπούτσια" τους...!!!

Έχει γίνει μια μεγάλη προσπάθεια να συνδεθούν πρόσωπα με ονόματα. Η "αναγνώριση" έχει προχωρήσει αρκετά, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Οι λόγοι πολλοί. 
  • Το χρονικό διάστημα (73 χρόνια) που έχει μεσολαβήσει είναι μεγάλο.
  • Οι άνθρωποι που καλούνται να βοηθήσουν, βρίσκονται ήδη σε προχωρημένη ηλικία με τα γνωστά προβλήματα που συνοδεύουν το πέρασμα των χρόνων.. 
  • Γι αυτό το λόγο μαζί με το ημερολόγιο δημοσιεύεται και η φωτογραφία σε πλήρη ανάλυση, προκειμένου αν τύχει και κάποιος χωριανός αναγνωρίσει συγγενικά του πρόσωπα, να μας πληροφορήσει σχετικά. 
Τόσο το ημερολόγιο, όσο και η φωτογραφία μπορούν να αποθηκευτούν και να τυπωθούν σε όλες τις διαθέσιμες διαστάσεις!

Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στα χρώματα του ημερολογίου, έτσι ώστε να είναι συμβατά με το ύφος και το χαρακτήρα της φωτογραφίας. 
   
Καλή χρονιά σε όλους!! 





αυτα τα ειδατε;

2 σχόλια:

  1. Νοσταλγική η φωτογραφία, αλλά ακόμα περισσότερο νοσταλγική η ιστορία της..
    Κι όλο αυτή η σημερινή αναζήτηση, από πρόσωπα που ψάχνουν και αναζητούν άλλα πρόσωπα, εχει μια γοητεία, ανυπέρβλητη..
    μπράβο στην ιδέα
    η υλοποίηση της ήταν θαυμάσια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Νέλλυ
    Καλημέρα αγαπημένη μου σχολιάστρια :)
    Έτσι είναι... Μια εικόνα, μια ιστορία! Δε χρειάστηκαν λόγια να την αφηγηθούν. Λέξεις να εξιστορήσουν τα κρυφά και φανερά της μονοπάτια. Τα λέει όλα από μόνη της...
    Η ιδέα ήρθε την ώρα της ανάρτησης. Μακάρι να βρεθούν ... πληροφοριοδότες :)
    Φιλιά πολλά
    Καλή εβδομάδα σας εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για λέγε...

Related Posts with Thumbnails