Τρία (3) Ασημένια Μετάλλια έλαβε το ελαιόλαδο agasto συμμετέχοντας σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου. Tο « agasto organic » συμμετείχ...

Τρία Ασημένια Μετάλλια έλαβε το ελαιόλαδο agasto συμμετέχοντας σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου

/
0 Σχόλια


Τρία (3) Ασημένια Μετάλλια έλαβε το ελαιόλαδο agasto συμμετέχοντας σε δύο διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.

Tο «agasto organic» συμμετείχε, μαζί με μερικά από τα καλύτερα ελαιόλαδα του κόσμου, στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Olivonomy Paris Awards που διοργανώθηκε στο Παρίσι το Μάιο 2022. Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού που αποτελείται από διεθνώς σημαντικούς και αναγνωρισμένους ειδικούς στον τομέα του ελαιολάδου βράβευσε με Ασημένιο Μετάλλιο το πρώτο βιολογικό εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο της Σάμου.

Στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου AMSTERDAM AIOOC συμμετείχε τόσο το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο "agasto" όσο και το "agasto organic". H κριτική επιτροπή του διαγωνισμού στην οποία συμμετείχαν κορυφαίοι ειδικοί γευσιγνώστες ελαιολάδου από διάφορες χώρες του κόσμου καθώς και κορυφαίοι σεφ της Ολλανδικής γαστρονομίας, βράβευσε με ασημένιο μετάλλιο τα δύο ελαιόλαδα. Τα βραβεία παρέλαβε ο συνεργάτης στην Ολλανδία Θωμάς Γερασίμου ιδιοκτήτης της επιχείρησης Products For Home ενώ στην τελετή απονομής συμμετείχε η κυρία Ελένη Καραγιάννη από την πρεσβεία της Ελλάδας στην Ολλανδία. 

Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Αγαστό παράγεται και εμφιαλώνεται στη Σάμο από την επιχείρηση «Θ. Χαρμπής».

Η επιχείρηση ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2016 με στόχο την αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής ελαιολάδου στο νησί της Σάμου. Οι εγκαταστάσεις της βρίσκονται στη νότια Σάμο, μέσα σε ελαιώνα κι έχουν πιστοποιηθεί με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Η επιχείρηση τυποποιεί εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης σε γυάλινη φιάλη 500 ml και 750 ml καθώς και σε μεταλλικό δοχείο 5 λίτρων. Η κύρια όμως παραγωγική της κατεύθυνση αφορά την τυποποίηση βιολογικού ελαιολάδου σε γυάλινη φιάλη 250 ml, 500 ml και 750 ml καθώς και σε μεταλλικό δοχείο 3 λίτρων.

Στους ιδιόκτητους ελαιώνες αλλά και στους ελαιώνες των μελών της ομάδας βιοκαλλιεργητών που συνεργάζονται με την επιχείρηση, εφαρμόζονται από το 2001 οι αρχές της βιολογικής γεωργίας, οπότε και ελέγχεται κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας από το χωράφι ως την τελική συσκευασία.

Η επιχείρηση διαθέτει πιστοποίηση ISO 22000 και πιστοποίηση για την παραγωγή και τυποποίηση βιολογικού ελαιολάδου.

Το Agasto – Organic Extra Virgin Olive Oil συμμετείχε επίσης στο διαγωνισμό Great Taste 2017 όπου και εκεί διακρίθηκε, με ένα αστέρι και στο διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου Athena International Olive Oil Competition – Athiooc 2020 όπου τιμήθηκε με Χρυσό Μετάλλιο.

Για όλους εμάς στην ομάδα του Αγαστό, κάθε τιμητική διάκριση δεν οριοθετεί την κορύφωση της προσπάθειας, αποτελεί όμως κίνητρο για να εργαστούμε ακόμη πιο εντατικά για την αξιοποίηση του ελαιολάδου της Σάμου.

πηγή: samos24.gr



αυτα τα ειδατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για λέγε...

Related Posts with Thumbnails