Στιγμές από τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής " Αλάτι της γης " στη Σάμο, με παρουσιαστή τον καθηγητή Εθνομουσικολογίας & ...

Όλο Το Αλάτι της Γης, στη Σάμο - Backstage

/
1 Σχόλια


Στιγμές από τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής "Αλάτι της γης" στη Σάμο, με παρουσιαστή τον καθηγητή Εθνομουσικολογίας & Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας Λάμπρο Λιάβα.

Το αφιέρωμα στο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ της Σάμου, τη μουσική κουλτούρα, την χορευτική παράδοση και τα ΞΑΚΟΥΣΤΑ σαμιώτικα ΚΡΑΣΙΑ του ΕΟΣ Σάμου, θα προβληθεί την Κυριακή των Βαΐων 25/4/2021 στη 1 το μεσημέρι από την ΕΡΤ1.  (από την ανάρτηση της ΕΟΣΣ)

Τα γυρίσματα της εκπομπής πραγματοποιήθηκαν στο "Χωριό" του ξενοδοχειακού συγκροτήματος  DORYSSA SEASIDE RESORT και στην περίφημη και πανέμορφη πλατεία των Κουμεΐκων

Με μεγάλο ενθουσιασμό και διάθεση για προσφορά υποδέχθηκαν το γεγονός αυτό όλοι, κάτοικοι,  χορευτικές ομάδες, μουσικοί, πολιτιστικοί σύλλογοι, φορείς κλπ. και συμμετείχαν με πολύ δουλειά, είτε μπροστά είτε πίσω από τις κάμερες, προκειμένου να βγει προς τα έξω, ένα άρτιο και αυθεντικό αποτέλεσμα. 

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση της αγαπημένης μου φίλης και δασκάλας παραδοσιακών χορών, Άννας Μαυρίκη

Ένα υπέροχο ταξίδι εμπειρίας και συγκίνησης είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε όλοι εμείς που υπηρετούμε την μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου μας χάρη στον κ. Λάμπρο Λιάβα και την αξιόλογη  εκπομπή του "Το αλάτι της γης ", καθώς επίσης και στον συμπατριώτη μας  Δημήτρη Ζαχαρίου, που πρόβαλαν τη Σάμο μας απ' άκρη σ άκρη, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό! 

Είχαμε την τιμή, σ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε, να φιλοξενηθούμε στην εκπομπή του, να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε και να βάλουμε έτσι κι εμείς το δικό μας μικρό λιθαράκι σ αυτό που λέγεται μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου μας και είμαστε πολύ περήφανοι γι' αυτό! 

Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές της εκπομπής, τους μουσικούς μας και τους χορευτές μας, πολλοί από τους οποίους ήταν βιωματικοί και χόρεψαν με την ψυχή τους χωρίς να μπαίνουν σε καλούπια χορευτικών μοτίβων! 

Γιατί όπως λέει κι ο Καβάφης "όταν χορεύω  ζωγραφίζω  στη γη αυτό που θέλει να πει η ψυχή μου"! 

Όλοι εμείς λοιπόν, χορέψαμε και τραγουδήσαμε για εσάς και για τη Σάμο μας και η εκπομπή αυτή θα προβληθεί την Κυριακή των Βαΐων !

Θέλω να κάνω μία ευχή και νομίζω πώς όλοι θα θέλαμε να πραγματοποιηθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται....

Να ξαναγυρίσουμε σ αυτήν ανθρώπινη επαφή που είχαμε, στο δέσιμο των χεριών και των ψυχών μας όταν χορεύουμε, σ αυτό που όλοι αγαπάμε πολύ: ΣΤΟ ΧΟΡΟ!!!

Ακολουθούν αποσπάσματα βίντεο από τις παρα-κάμερες των γυρισμάτων και πλήθος φωτογραφικών στιγμιότυπων.

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην καταγραφή αυτή και ιδιαίτερα τον φίλο και μεγάλο μουσικό Βασίλη Σαράντου που μοιράστηκε απλόχερα μαζί μας όλες τις προσωπικές του λήψεις.

Κουμέικα Πλατεία

















Doryssa Seaside Resort_Village








Ραντεβού στις οθόνες μας λοιπόν :

Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου 2021 


αυτα τα ειδατε;

1 σχόλιο:

  1. Υποχρέωση Μας η διάσωση της παράδοσης του τόπου μας και εγω ευχαριστώ πολύ Γιώργο για την αναφορά ας ελπίσουμε και σε,μελλοντικά τέτοια πολιτιμα γεγονότα♥️🙏♥️🎵🎶🎼🎷🎹🥁🎻🎺🇬🇷

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για λέγε...

Related Posts with Thumbnails