ΚΟΥΜΕΪΚΑ , ή αλλιώς ΓΚΟΥΜΕΪΚΑ. - 6 χιλιόμετρα από τον Μαραθόκαμπο (Marathro-Cambo) βρίσκεται το χωριό Κουμέικα το οποίο προφέρεται α...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2019

/
2 Σχόλια

ΚΟΥΜΕΪΚΑ, ή αλλιώς ΓΚΟΥΜΕΪΚΑ.
- 6 χιλιόμετρα από τον Μαραθόκαμπο (Marathro-Cambo) βρίσκεται το χωριό Κουμέικα το οποίο προφέρεται αρκετά συχνά και Γκουμέικα.
Πριν φτάσει κάνεις εκεί, περνάει από τα ερείπια ενός αρχαίου κατεστραμμένου οικισμού και από ένα παλιό μοναστήρι αφιερωμένο στον Άγιο Γιάννη (saint Jean).
Το χωριό Κουμέικα έχει διακόσια σπίτια, μια εκκλησία και ένα δημοτικό σχολείο.
Σήμερα έχει κατασκευαστεί μια δεύτερη εκκλησία μέσα στην οποία υπάρχουν αρκετά όμορφα κομμάτια σκαλιστών μαρμάρων, πρόσφατα προερχόμενων από την Ανατολή και συγκεκριμένα, από τα ερείπια της Μιλήτου.
Το χωριό αυτό ιδρύθηκε, πριν διακόσια σαράντα χρόνια (~1610), από μια αποικία της Κύμης της Μικράς Ασίας (;) απ’ όπου και πήρε το όνομα Κουμέικα ή την παραλλαγή Γκουμέικα.
DESCRIPTION DE L'ILE DE PATMOS ET DE L' ILE DE SAMOS - PARIS 1856
Βικτόρ Γκερέν (15 Σεπτέμβρη του 1821, Παρίσι - 21 Σεπτεμβρίου 1891)
Γάλλος διανοούμενος, εξερευνητής και ερασιτέχνης αρχαιολόγος

Μεγάλη γιορτή για το χωριό μας σήμερα, η γιορτή του Αγίου Νικολάου και το φετινό ημερολόγιο της σελίδας μας, με μια παλιά φωτογραφία από το Photo Valis, στην οποία δεσπόζει η μεγαλόπρεπη εκκλησία των Κουμεΐκων!!!
Χρόνια πολλά!!

üΚατεβάστε το ημερολόγιο:



αυτα τα ειδατε;

2 σχόλια:

  1. Υπέροχο κείμενο Γιώργο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άννα Καλογριά06 Δεκεμβρίου, 2018

    Χρόνια πολλά στα όμορφα κουμεικα βοήθεια μας ο Άγιος Νικόλαος με την υπέροχη εκκλησία του που στολιζει το όμορφο χωριουδακι μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για λέγε...

Related Posts with Thumbnails