Έξτρα παρθένο και βιολογικό ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης Πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα από παραγωγούς με μεράκι, εμπειρία και άρτια επι...

Ελαιόλαδο Σάμου agasto : Άριστο λάδι από τον τόπο μας

/
0 Σχόλια
Έξτρα παρθένο και βιολογικό ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης

Πιστοποιημένα ποιοτικά προϊόντα από παραγωγούς με μεράκι, εμπειρία και άρτια επιστημονική και τεχνική κατάρτιση.
Φροντίδα στο ελαιόδεντρο, συλλογή του ελαιόκαρπου στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης, μεταφορά του αυθημερόν στο ελαιοτριβείο, άριστες συνθήκες ελαιοποίησης, έκθλιψη του ελαιόκαρπου σε χαμηλές θερμοκρασίες.
Αυτά είναι τα βήματα για την παραγωγή ελαιόλαδου ποιότητας!
Έχοντας την επιστημονική γνώση και εμπειρία ελέγχεται η διαδικασία βήμα-βήμα για να είναι το ελαιόλαδο άριστο, άξιο θαυμασμού!!

Αυτό είναι το agasto!!

ΠΡΟΪΟΝΤΑ
agasto ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
GREEK EXTRA VERGIN OLIVE OIL

Έντονα φρουτώδες το agasto είναι ένα ελαιόλαδο που μπορεί να προσφερθεί στο προδόρπιο με σταρένιο ψωμί ή παξιμάδι και να συνοδέψει άριστα τις σαλάτες.

Συσκευασίες: 500ml, 750ml, 5lt


agasto GREEK EXTRA VIRGIN OLIVE OIL organic bio

Προιόν βιολογικής καλλιέργειας το agasto extra virgin organic είναι ένα ισορροπημένο γευστικά ελαιόλαδο που μπορεί να συνοδέψει άριστα βρασμένα χόρτα, ψάρι, όσπρια και σούπες.

Συσκευασίες: 500ml, 750ml, 3lt


ΜΟΝΑΔΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ


Η σύγχρονη μονάδα τυποποίησης βρίσκεται στη νότια Σάμο, στην περιοχή Αγία Αικατερίνη στα Κουμέικα μέσα στον ελαιώνα.
Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 2015, με στόχο την αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής.
Οι εγκαταστάσεις πιστοποιήθηκαν με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές περιβαλλοντικής διαχείρισης.


ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ


Το ελαιόδεντρο είναι ένα ευλογημένο δέντρο που κατάγεται από τα παράλια της ανατολικής Μεσογείου, από τον δικό μας τόπο.

Στους παραδοσιακούς ελαιώνες των νησιών του Αιγαίου τα αιωνόβια δέντρα ελιάς αξιοποιούν τα  πετρώδη και άγονα εδάφη και  παράγουν τον πολύτιμο καρπό τους, στις αντίξοες συνθήκες ανομβρίας, δυνατών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν.

Το φως του Αιγαίου, η αύρα της θάλασσας, τα αιωνόβια δέντρα ελιάς και το μεράκι των ανθρώπων που τα καλλιεργούν, κάνουν αυτό το ελαιόλαδο ξεχωριστό!

H βιολογική καλλιέργεια βασίζεται σε µεθόδους αναζωογόνησης του εδάφους του ελαιώνα, στην ανακύκλωση των διαθέσιµων οργανικών υλικών και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Είναι η µέθοδος ελαιοπαραγωγής που στοχεύει στην παραγωγή µιας άριστης ποιότητας ελαιόλαδου, απαλλαγµένου από υπολείμματα χηµικών ουσιών, που βλάπτουν την υγεία και µολύνουν το έδαφος, το νερό και τον αέρα.


Στους ελαιώνες της οικογένειας Χαρμπή, αλλά και στους ελαιώνες των μελών της ομάδας βιοκαλλιεργητών που συνεργάζονται για το agasto, εφαρμόζονται από το 2001 οι αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Η διαδικασία παραγωγής ελέγχεται βήμα βήμα, και έχει σαν αποτέλεσμα το πρώτο πιστοποιημένο βιολογικό ελαιόλαδο της Σάμου.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιστοσελίδα : www.agasto.gr
facebook : www.facebook.com/agasto.gr 
Email: info@agasto.gr
Τηλ. : +30 22730 30717 -  +30 6974 339674


Το «Δένδρο του Πυθαγόρα»

Το «Δένδρο του Πυθαγόρα» , εφευρέθηκε από τον Ολλανδό καθηγητή Μαθηματικών Albert E. Bosman το 1942. Πήρε το όνομα του από τον αρχαίο γεωμέτρη, μαθηματικό, φιλόσοφο Πυθαγόρα, ο οποίος γεννήθηκε περίπου το 580 π.χ. στη Σάμο. Το Δέντρο αυτό σχηματίζεται καθώς κάθε τριάδα τετραγώνων περικλύει ένα ορθογώνιο τρίγωνο, με τον ίδιο ακριβώς σχεδιασμό που χρησιμοποιείται για την απεικόνιση του Πυθαγορείου Θεωρήματος. 


~*~


Ο Θοδωρής Χαρμπής γεννήθηκε στη Σάμο το 1968. Είναι γεωπόνος, απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Είναι παντρεμένος κι έχει δυο γιους.


αυτα τα ειδατε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Για λέγε...

Related Posts with Thumbnails