Δια του λόγου το αληθές!!! "Εγώ καλά σου τα ΄λεγα" που λέει και το άσμα ! Πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι τρὶς, ήρθε και η επιβεβ...

Εν Κουμεΐκοις...

/
2 Σχόλια


  • Δια του λόγου το αληθές!!!
  • "Εγώ καλά σου τα ΄λεγα" που λέει και το άσμα !
Πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι τρὶς, ήρθε και η επιβεβαίωση δια χειρός Χρήστου Ζούμπου από την Κοινότητα Κουμεΐκων.

Είχα ζητήσει από τον πρόεδρο (Γιάννη Ζούμπο) να μου στείλει ότι σχετικό βρει γύρω από το ιστορικό της ονομασίας του χωριού και ο Χρηστάκος ανέλαβε να διεκπεραιώσει το "αίτημα" μου.

Ένα επίσημο κοινοτικό τριπλότυπο είσπραξης της δεκαετίας του '60, επαληθεύει αυτά που θυμάμαι και βάζει τα πράγματα σε τάξη (για τη συγκεκριμένη εποχή).

Και καλά το "ΚΟΥΜΕΪΚΩΝ", το συναντάνε και σήμερα!

Αυτό το "Εν Κουμεΐκοις", πόσο πίσω με πάει αλήθεια...

Καθημερινή επαναλαμβανόμενη εγγραφή στο τετράδιο Αντιγραφής, Ορθογραφίας, Εκθέσεων κλπ και μετά να ακολουθεί η δοτική του οριστικού - γένους θηλυκού - άρθρου και η ημερομηνία!!!

Δύσκολα πράγματα... :)

Όσο για το ιστορικό μέρος της ανάρτησης, το παρόν έντυπο φανερώνει το ύψος του εφάπαξ τέλους σύνδεσης που έπρεπε να καταβάλει κάθε οικία, προκειμένου να "έχει το δικαίωμα εγκαταστάσεως παροχής ύδατος επί του Κοινοτικού δικτύου υδρεύσεως"!!




Μέχρι τότε, το νερό έφτανε σε κάθε σπίτι μόνο με ένα τρόπο: κουβάλημα με κουβάδες και στάμνες από τη βρύση της πλατείας και σε σταμνάκια και παγούρια από το Ζάστανο, την Αγία Αικατερίνη, τα Σταμλέικα, την Κρύα Βρύση, τα Μανωλέικα και τις άλλες πηγές της ευρύτερης περιοχής.

Το πλύσιμο των ρούχων στα πλυσταριά και των σωμάτων στη σκάφη!!!!!

Καθαριότις & κάθαρσις...



αυτα τα ειδατε;

2 σχόλια:

  1. Αχ, εμένα, ξάδερφε, να δεις τι μου θύμισε αυτό το «Εν Κουμεΐκοις"»
    Όταν στα τετράδια καθημερινά έγραφα: «Εν Μηθύμνη τη…» και που να βρω εδώ να βάλω την «επιβαλλόμενη» υπογεγραμμένη… Τι χρόνια, Γιώργη… Τι γλώσσα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εν Κουμεΐκοις λοιπόν τότε όλα ήταν δύσκολα, αλλά κανείς μας δεν διαμαρτυρόταν, άσε που αφορμή γυρεύαμε για βόλτα στην πλατεία για να φέρουμε κρύο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για λέγε...

Related Posts with Thumbnails