Αφορμή γι' αυτή την ανάρτηση, είναι η Παναγιώτα Πανούσου η οποία και μου υπέδειξε αυτές τις φωτογραφίες στο blog : "  SAMO...

Χοροστάσι Στην Πλατεία

/
3 Σχόλια

Αφορμή γι' αυτή την ανάρτηση, είναι η Παναγιώτα Πανούσου η οποία και μου υπέδειξε αυτές τις φωτογραφίες στο blog : " SAMOS OLD ΠΑΛΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ " έχοντας έντονη την πεποίθηση πως είναι φωτογραφίες από το χωριό μας !!

Και ΝΑΙ έτσι είναι :)


Ο πλάτανος, το περίπτερο στην πλατεία, το καφενείο του Γιάννη του Κονδύλη ​απέναντι και οι  φιγούρες των θαμώνων με τις τραγιάσκες!!

Όλα οικεία και γνώριμα, αν και οι φυσιογνωμίες των χορευτών σχετικά άγνωστες σε μένα.

Φυσιολογικά όμως, αφού θα πρέπει να ήμουν αγέννητος τότε ή πολύ μικρός. Ίσως και να ήταν επισκέπτες από κανένα γειτονικό χωριό ( Νιχώρι, Σκουραίικα, Πλάτανος ;; ) !!!

Άλλο ένα στοιχείο που με "προβλημάτισε" προσωρινά, ήταν οτι έλειπαν οι κολόνες από την αυλή του καφενείου. Αλλά, τα κιτάπια μου έλυσαν άμεσα το γρίφο!

Οι κολόνες όντως, κατασκευάστηκαν αργότερα..!!


Ο χορός έχει στηθεί κατακαλόκαιρο και θα μπορούσε να είναι κάποια κοινωνική εκδήλωση ή ακόμα και το πανηγύρι στις 6 Αυγούστου!!

Ο Μπάλος έχει απολέσει προσωρινά την παλαιά του αίγλη και όλα τα κοινωνικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα στη δροσερή πλατεία με τα πολλά καφενεία, το τρεχούμενο νερό και τον τεράστιο πλάτανο στη μέση της...

Ο κόσμος φοράει τα γιορτινά του και η πλατεία σε όλο της το μεγαλείο, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και την προτίμηση χωριανών και ξένων.

Όμορφες στιγμές!!!


αυτα τα ειδατε;

3 σχόλια:

  1. Ο Γιώργος που όλα τα ψάχνει. Ξάδερφε ξανά μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εποχές όπου όλα τα έσφαζαν κι όλα τα μαχαίρωναν, ξάδερφε... ακόμη και καταμεσίς του δρόμου. Νοσταλγικές εικόνες... γι' αυτή την αθωότητα.
    Βλέπω στο παραπάνω σχόλιο, ξάδερφε, πως έχουμε και ξαδέρφη... Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για λέγε...

Related Posts with Thumbnails