Κινητοποίηση σήμερα ( χθες 21-10-2013 ) από τις 6 η ώρα το πρωί των κατοίκων Μαραθοκάμπου , Πλατάνου , Αγίων Θεοδώρων , Κουμεΐκων κ...

Καμιά κεραία στα Ρεματέικα !!!

/
3 Σχόλια

Κινητοποίηση σήμερα (χθες 21-10-2013) από τις 6 η ώρα το πρωί των κατοίκων Μαραθοκάμπου, Πλατάνου, Αγίων Θεοδώρων, Κουμεΐκων και Όρμου κατά της εγκατάστασης της κεραίας μεγάλης εμβέλειας στην περιοχή μας.
Η μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων ανάγκασε τον εργολάβο να μαζέψει τα υλικά της κεραίας και να αποχωρήσει.


Ο αγώνας συνεχίζεται.

~*~
Μια περιοχή απίστευτου φυσικού κάλλους, απ' όπου δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει φυσιολογικός άνθρωπος για πρώτη φορά και να μη σταματήσει να θαυμάσει αυτό που αντικρίζει, επέλεξαν οι ειδήμονες να στήσουν τη θηριώδη κεραία - δίαυλο προκειμένου να προχωρήσει το ψηφιακό σήμα προς τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Δε γνωρίζω σε ποιους παράγοντες βασίστηκε η όποια μελέτη τους, πέραν του γνωστού "εδώ μας βολεύει" αφού αγνόησαν για μια φορά ακόμα τη γνώμη των κατοίκων των χωριών της Νοτιοδυτικής περιφέρειας του νησιού και επέλεξαν το ίδιο σημείο στο οποίο απέτυχε 3 φορές μέχρι σήμερα να στήσει τη δική της κεραία, εταιρία κινητής, χάρη στις δυναμικές κινητοποιήσεις του κόσμου.

Υιοθετώντας πλήρως τις απόψεις των ανθρώπων της περιοχής και θέλοντας να συμβάλω όσο μπορώ στον πέρα για πέρα δίκαιο αγώνα τους, παραθέτω ένα απόσπασμα από το κείμενο διαμαρτυρίας που εξέδωσαν πριν από 3 μήνες, αφού τίποτα δεν έχει αλλάξει παρά μόνο η εταιρία που επεδίωξε να στήσει τη δική της κεραία αυτή τη φορά :

"Ένα σημείο ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας, δίπλα από τα κτήματα μας και της αγροικίες μας.

Με παλαιότερη κινητοποίηση μας δεν κατάφεραν να τοποθετήσουν τις κεραίες δυο φορές,γιατί βρήκαν ένα κύμα ενωμένων πολιτών απέναντι τους.

Τώρα αφού διαμόρφωσαν το νομικό πλαίσιο και πήραν τις σχετικές αδειοδοτήσεις "άνωθεν" χωρίς τη δικιά μας γνώμη, είναι έτοιμη για τη τοποθέτηση.

Γι' αυτούς είμαστε ανύπαρκτοι αν και είμαστε οι πελάτες τους. Δε σέβονται τη ζωή μας,τα δικαιώματα μας. Μας θεωρούν μια ακόμη βραχονησίδα που μπορεί να τη χρησιμοποιήσουν για την εκπομπή σήματος έως τις άκρες του Αιγαίου.

Ήρθε η ώρα να ακουστεί και η δικιά μας γνώμη.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΕΜΑΤΕΪΚΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ "ΠΑΡΚΑ" ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.
 
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΜΙΑΚΟ ΛΑΟ - ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

 Επιτροπές Αγώνα Πολιτών Μαραθοκάμπου, Κουμεΐκων, Πλατάνου, Αγίων Θεοδώρων, Σκουρεΐκων, Νεοχωρίου, Κοντεΐκων και Όρμου Μαραθοκάμπου".


  • Το εισαγωγικό κείμενο και όλες οι φωτογραφίες είναι του κ. Νίκου Λεκάτη και προέρχονται από την προσωπική του σελίδα στο Facebook.
  • Το απόσπασμα από το κείμενο διαμαρτυρίας των κατοίκων, προέρχεται από το blog My Samos.


αυτα τα ειδατε;

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα ξάδερφε, ελπίζω η δυναμική διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής να έχει αίσιο τέλος γιατί σαν πολύ σκύψαμε το κεφάλι, Γιώργη. Μπράβο και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μακάρι να πιάσει τόπο η διαμαρτυρία! απαράδεκτα πράγματα, απαράδεκτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για λέγε...

Related Posts with Thumbnails