Αγαπώ πολύ τον τόπο μου. Για τις ομορφιές του, την ιστορία του, τη ζωή που μου χάρισε, τις παρέες, τους φίλους, τις αναμνήσεις μου... Τώρα έ...

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΚΟΥΜΕΪΚΩΝ ΣΑΜΟΥ

/
3 Σχόλια

Αγαπώ πολύ τον τόπο μου.
Για τις ομορφιές του, την ιστορία του, τη ζωή που μου χάρισε, τις παρέες, τους φίλους, τις αναμνήσεις μου...
Τώρα έχω ένα λόγο ακόμα για να καμαρώνω:
Τη γενναιότητα και τον πλούτο της ψυχής των ανθρώπων, της εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης του χωριού μου.

Η Σάμος κατά το πρόσφατο παρελθόν, είχε καεί πολλές φορές και ήταν πρώτο θέμα αρνητικών ειδήσεων στις εφημερίδες κι αργότερα στα κανάλια.
Οι άνθρωποι, πάλεψαν, φώναξαν, δάκρυσαν, απαίτησαν και στο τέλος αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Σε πάρα πολλά χωριά μικρά και μεγάλα, οργανώθηκαν ομάδες εθελοντών πυροσβεστών, που είναι πάντα σε επιφυλακή και τρέχουν στο νησί απ άκρη σ' άκρη όταν παραστεί ανάγκη.

Τις ύποπτες και δύσκολες λόγω καιρικών συνθηκών ημέρες, κάνουν περιπολίες προληπτικά, μέρα νύχτα.
Η Σάμος σαν νησί έχει καταφέρει να διαθέτει τους περισσότερους εθελοντές δασοπυροσβέστες και αποτελεί πρότυπο για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στα Κουμέικα η εθελοντική ομάδα απαρτίζεται από 25-30 άτομα. Έχει στη διάθεσή της 3 πυροσβεστικά οχήματα, δωρεές Ολλανδών, Γερμανών & της Τρ. Πειραιώς.
Δεν είναι λίγες οι φορές που τα μέλη ης ομάδας φθάνουν πρώτα στις εστίες των πυρκαγιών, πριν ακόμα κι από τα οχήματα της πυροσβεστικής.

Έχουν αποκτήσει τεράστια πείρα και ξέρουν πως να συμπεριφερθούν στη φωτιά, όταν η κατάσταση είναι δύσκολη.

Έχουν εγκαταστήσει οι ίδιοι πάνω στο βουνό Μπουρνιάς, σύστημα μετάδοσης σήματος κινδύνου, για άμεση και έγκαιρη ενημέρωση.
Έχουν καταφέρει να περιορίσουν το κακό σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό, να χαιρόμαστε για το πράσινο που μας κατακλύζει και κυρίως έχουν καταφέρει να μας κάνουν να νοιώθουμε αληθινά υπερήφανοι για το έργο τους.

Τους ευχαριστώ!


αυτα τα ειδατε;

3 σχόλια:

  1. κι εμείς τους ευχαριστούμε: για το παράδειγμα που δινουν, σε όλους μας.

    φιλια
    καλό Σαββατοκύριακο :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι μου θύμισες... Το Μαραθόκαμπο να καίγεται.Βράδυ.Οι φαντάροι να προσπαθούν να παλέψουν και να νικήσουν τον κόκκινο θάνατο...Όλοι στο χώριο έξω από τα σπίτια μας... Ας σταματήσουν αυτές οι εικόνες,ακόμη κι αν υπάρχουν ήρωες...Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι μου θύμισες... Το Μαραθόκαμπο να καίγεται.Βράδυ.Οι φαντάροι να προσπαθούν να παλέψουν και να νικήσουν τον κόκκινο θάνατο...Όλοι στο χώριο έξω από τα σπίτια μας... Ας σταματήσουν αυτές οι εικόνες,ακόμη κι αν υπάρχουν ήρωες...Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Για λέγε...

Related Posts with Thumbnails